Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η Τέχνη του Ομηρίζειν

Αφιέρωση

Στους εραστές της γνώσης

Πρόλογος

Ομηρήσομαι, η τέχνη του συναρμόζειν, του   ΟΜΗΡΙΖΕΙΝ  περιδέραια, όρμους  ΑΡΜΟΥΣ πλοίων σχεδίων και αυτοσχεδίων. Από το είρω που σημαίνει συνάπτω, συνδέω αλλά και λέω ομιλώ αφηγούμαι και τα μέρη του είναι μαζί και ταυτόχρονα χωριστά.
Η τέχνη του  ομηρίζειν, είναι  ο ΜΙΤΟΣ των Ομηρικών Επών, το πηνίο,  η σύνδεση των γεγονότων σε  μήκος, πλάτος, ύψος της μυθιστορίας τους με παρούσα τη συνείδηση, παρουσία του πνεύματος των, στις μεγάλες περιπέτειες της γνώσης .
Η τέχνη του ομηρίζειν είναι η τέχνη της αρμονίας, ώστε τίποτα να μη λείπει και τίποτα να μη περισσεύει στο  κύκλο του πνεύματος.
Κάθε οικοδόμημα πρέπει να στηρίζεται σε γερό συνδετικό ιστό, είτε είναι το φυσικό επίπεδο είτε στο πνευματικό, ακόμη και το σώμα μας.
Η διαφορά της δημιουργίας από την κατασκευή συνίσταται στα υλικά. Στην κατασκευή συνδέεις φυσικά υλικά, στη δημιουργία, πνευματικά, σε ομηρικές συνδέσεις και συζεύξεις.
Όταν φθάσεις σε όρμο κυκλοειδή και  εύσχημο, αγκυροβολείς  με   ελιγμό  ασφαλή.
Κάπου εκεί, ένα αναδυόμενο  όμορφο κοχύλι σε περιμένει μια παλιά ιστορία να σου  διηγηθεί, από της Αιγηίδος,  την εποχή.


Επίλογος

Το παρόν βιβλίο, είναι ένας μεγάλος  ΕΠΙΛΟΓΟΣ των προηγούμενων βιβλίων μετά από μία μακροχρόνια μελέτη και ομηρική διαδικτυακή διαδρομή, συνδέοντας άρθρα, έννοιες, λέξεις,  ιστολόγια μπλογκ,  με γερό σχοινί.



Αστραία  ©©

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας